Psykologin analyysi luonteestani

Viime syksynä kävin nykyisen koulutukseni pääsykokeissa ja tein psykologiset testit (Fysioterapian valintakokeet). Tänä syksynä saimme tietää tarkemmat tiedot siitä, kuinka nämä kokeet olivat kelläkin menneet. 
 
Testithän kestivät noin kolme tuntia ja niihin lukeutui muun muassa loogista päättelyä, hieman matemaattisia numeroyhdistelmiä, luetun ymmärtämistä ja 250 kysymyksen soveltuvuus- ja luonnetesti.
 
Saimme siis henkilökohtaiset ”psykologin luonneanalyysit” kyseisistä testeistä. Analyysi oli mielestäni hyvin mielenkiintoinen ja se antaakin melko osuvan kuvauksen luonteestani.

Psykologin analyysi

psykologin

psykologin

psykologin

Monen kohdan kanssa olen samaa mieltä, mutta on myös kohtia joita en menisi allekirjoittamaan. Esimerkiksi kaksi aivan ensimmäistä kohtaa: ”Epäonnistuessa lannistuva”, en näe tuon asian sopivan kohdallani. Mutten sitten tiedä… Ehkä se on niin. Ehken tiedä mitä epäonnistuminen edes on. Suhtaudun asioihin vähän omalla tavallani! 
 
Kaikki kohdat eivät todellakaan ole niin yksiselitteisesti luettavia kuin antavat ymmärtää. Voidaan kuitenkin nähdä etten ole mitenkään älyllisesti lahjakas. Luetun ymmärtäminenkin 2 / 5.

LOPPUTULOS

Tasapainoinen, itsevarma, sosiaalinen ja muutosvalmis perfektionisti.
 
Kuulostaako osuvalta? Sattuuko kuvaus muhun? Löytyykö kyseisiä luonteenpiirteitä näistä mun teksteistä? Kertokaa mulle, haluaisin kovasti tietää. 
 
Yleensä perfektionismisyys mielletään negatiivisena asiana. Työpaikoilla perfektionistit saatetaan leimata viivyttelijöiksi, koska pyritään tavoittelemaan täydellisyyttä, eikä palauteta projekteja ehkä hieman jotain sinne päin vaan yritetään hioa niistä priimaa. Tämä sitten saattaa johtaa siihen, että erkaannutaan työkavereista ja loppujen lopuksi kaikki saattaa johtaa pahaan masennukseen. Perfektionistit pelkäävät epäonnistumista ja ajattelumallina toimii ”kaikki tai ei mitään”. Suuria riskitekijöitä saattavat olla esimerkiksi syömishäiriöt ja työriippuvuus… 
 
Perfektionismi ei kuitenkaan ole ainoastaan negatiivinen luonteenpiirre. Sillä on myös positiivisia puolia. Parhaimmillaan se auttaa onnistumaan ja motivoitumaan haasteita kohdatessaan. Ja lapsilla perfektionismi voi liittyä esimerkiksi lahjakkuuteen. 
 
Perfektionismi on usein periytyvä luonteenpiirre, mutta tapauksessani luulen, että olen myös itse vaikuttanut tän kehittymiseen aika paljon omilla ratkaisuillani. Oli miten oli, niin itse näen oman perfektionistisyyteni positiivisena asiana. Keskitän energiani niihin asioihin jotka mua kiinnostavat. Eikä mulla oo esimerkiksi mitään pakkomiellettä siivota joka ikinen päivä. Täytyy kuitenki varmaan vähän miettiä tarkemmin miten ja mihin aikaansa käyttää, koska on niin paljon negatiivissävytteisiä asioita tähän luonteenpiirteeseen liittyen. 

 

”Positiivisessa muodossa perfektinismi voi antaa energiaa, joka johtaa onnistumisiin.”
 
-Aaro
 

2 thoughts on “Psykologin analyysi luonteestani

  1. LMK says:

    Moikka! Perjataina olisi fyssaripääsykokeet. Huomasin, että olit kirjottanut vuosi sitten pääsykokeista, mutta nyt alas opiskelleena voisitko tehdä postauksen vinkeistä kokeisiin? Jännittää ihan sairaasti, vaikka ei oo yhtään mun tapasta 😀

  2. Aaro Huttunen says:

    Moro!

    Vastaan sulle tähän! 🙂 (On niin monta päivitystä pääsykokeista jo tullu tehtyä). Se tietysti riippuu vähän siitä, että missä sulla ne pääsykokeet on, minkälaiset ne tulee olemaan. Pieni jännityshän on vain tollasissa tilanteissa hyvästä ja yleensä siitä seuraa parempi onnistuminen.

    Tosiaan ensimmäinen asia mikä tulee mieleen niin ole valmis heittäytymään. Älä mieti sitä mitä muut tekevät vaan keskity omaan tekemiseen. Heittäytymistaito on vahvuus. Siellä todennäköisesti joutuu mukavuusalueen ulkopuolelle, mutta niin joutuu kaikki muutkin!

    Haastatteluja varten kannattaa kyllä miettiä hyvät perustelut sille, että miksi oikeasti haluat alalle. Kysytään aivan varmasti. Mieti vahvuudet, heikkoudet (kaikilla on). Vastaa kysymyksiin rehellisesti ja ole oma itsesi. Itse ainakin arvostan kykyä, että osaa olla oma itsensä tilanteessa kuin tilanteessa, ihmisiähän hekin vain ovat eivätkä mitää yli-ihmisiä. 🙂

    Saattavat haastattelun lopussa kysyä: "Onko jotain kysyttävää?", keksi sitä varten joku kysymys valmiiksi, arvostavat mielenkiintoa alaa kohtaan…

    Uskalla heittäytyä, ole itsesi, ei voi mennä pieleen.

    Hyvin se menee!
    -Aaro

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *